Ketel(t)huis

Elke week een nieuwe inleiding bij onze must-see.

Afgelopen maanden startten wij Ketel(t)huis, videoinleidingen en -interviews om je een weg te wijzen in het online aanbod. Nu we weer open zijn, gaan we daarmee door, maar kiezen we films die je zowel in onze zalen als online kunt bekijken. Deze week Ghost Tropic.

Deze week : Ghost Tropic

Ghost Tropic is Bas Devos’ hoopvolle, nachtelijke escapade door Brussel, gefilmd met een 16mm-camera. Na een lange werkdag valt de 58-jarige Khadija in slaap in de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, ziet ze geen andere optie dan te voet naar huis terug te keren. Om het nachtelijke gevoel te ervaren ging onze programmeur Hugo voor zijn inleiding ook na zonsondergang de stad in.

Kijk Ghost Tropic in onze zaal of op Picl.

 

Andere tips:

Goud

Onze programmeur Liselotte interviewt David Wristers, voormalig turner en nu acteur. Hij maakt zijn speelfilmdebuut als de veelbelovende jonge turner Timo in Goud.

Kijk Goud hier op Picl. 

 

Het Schimmenrijk 

Oud-NRC-journalist Hans Beerekamp zet zijn maandelijkse wandeling over de onverwachte kronkelpaden van de filmgeschiedenis vanwege de coronacrisis voort op een begraafplaats in Friesland. Daar belicht hij voor ons het werk van televisie- en filmmensen die de afgelopen twee maanden zijn overleden. Deze editie o.a. Brian Dennehy, Max von Sydow en Baby Peggy.

 

Noura’s Dream

In deze video praat onze programmeur Liselotte je bij over Noura’s Dream.

Kijk Noura’s Dream hier op Picl. 

Blind Spot

In deze inleiding neemt programmeur Hugo je via Blind Spot mee in de geschiedenis van de one-shot film.

Kijk Blind Spot hier op Picl. 

J’accuse

Een gesprek tussen onze programmeurs Hugo Emmerzael en Liselotte Roodbol over J’accuse, de nieuwe film van Roman Polanski. Een film die talloze prijzen won, maar ook heel veel protest aanwakkerde.

Kijk J’accuse hier op Picl. 

Jumbo

Programmeur Hugo Emmerzael over de Belgische coming-of-age film Jumbo van Zoë Wittock, een excentrieke liefdesrelatie tussen een meisje (Noémie Merlant) en een kermisattractie. Waarom je deze film vooral moet zien.

Kijk Jumbo hier op Picl. 


Delen

Meer

Ketelhuis Podcast #65

Ketelhuis Podcast #64

Ketelhuis Podcast #63

Pin Only vanaf 17 maart