Ketel(t)huis

Elke week een nieuwe inleiding bij onze must-see.

Lege zalen, geen films, geen inleidingen, geen Q&A’s. Het is een rare tijd. Alleen onze operateur start een keer per week de projectoren op om ze even te laten draaien, maar dan gaan ze weer uit. Geen vertoning.

Gelukkig is er online wel van alles te zien, bijvoorbeeld via onze online zaal Picl. Om je wegwijs te maken, geven wij elke week onder het mom ‘Ketel(t)huis’ een inleiding bij een film die je echt niet kunt missen.

Deze week : Goud

Onze programmeur Liselotte interviewt David Wristers, voormalig turner en nu acteur. Hij maakt zijn speelfilmdebuut als de veelbelovende jonge turner Timo in Goud.

Kijk Goud hier op Picl. 

Andere tips:

Het Schimmenrijk 

Oud-NRC-journalist Hans Beerekamp zet zijn maandelijkse wandeling over de onverwachte kronkelpaden van de filmgeschiedenis vanwege de coronacrisis voort op een begraafplaats in Friesland. Daar belicht hij voor ons het werk van televisie- en filmmensen die de afgelopen twee maanden zijn overleden. Deze editie o.a. Brian Dennehy, Max von Sydow en Baby Peggy.

 

Noura’s Dream

In deze video praat onze programmeur Liselotte je bij over Noura’s Dream.

Kijk Noura’s Dream hier op Picl. 

Blind Spot

In deze inleiding neemt programmeur Hugo je via Blind Spot mee in de geschiedenis van de one-shot film.

Kijk Blind Spot hier op Picl. 

J’accuse

Een gesprek tussen onze programmeurs Hugo Emmerzael en Liselotte Roodbol over J’accuse, de nieuwe film van Roman Polanski. Een film die talloze prijzen won, maar ook heel veel protest aanwakkerde.

Kijk J’accuse hier op Picl. 

Jumbo

Programmeur Hugo Emmerzael over de Belgische coming-of-age film Jumbo van Zoë Wittock, een excentrieke liefdesrelatie tussen een meisje (Noémie Merlant) en een kermisattractie. Waarom je deze film vooral moet zien.

Kijk Jumbo hier op Picl. 


Delen

Meer

Vanaf 1 juni weer naar de film!

Het Ketelhuis To Go

Het Online Voorjaarsoverleg #1

Bouw je eigen Ketelhuis!