Nieuw seizoen Deutsches Kino

De langlopende filmreeks Deutsches Kino beleeft dit voorjaar weer een nieuwe cyclus in Het Ketelhuis. Zoals altijd staat deze samenwerking tussen het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe Instituut, Filmhuis Lumen in Delft en Het Ketelhuis in het teken van bijzondere Duitse films die in Nederland nog maar weinig aandacht hebben gekregen en niet in distributie zijn genomen. Maar daarom niet minder de moeite waard zijn natuurlijk!

Zo draait op 25 februari Das schönste Paar. Een onvervalste wraakfilm, maar met een bijzondere invalshoek. De focus ligt niet op de gebeurtenissen, maar op de verwerking daarvan en hoe beide jonge leraren het heftige voorval een plekje proberen te geven in hun leven.

Der Vorname op 31 maart is een ongemakkelijk etentje: de gasten reageren geschokt als Stephan en zijn vrouw Elisabeth aankondigen hun zoontje Adolf te willen gaan noemen. Het loopt al snel uit de hand in deze sociale satire met scherpe dialogen.

In Feierabendbier op 28 april is de zoektocht van barman Magnus naar zijn gestolen auto ook een confrontatie met zijn eigen verleden. Obsessief begint hij zijn geliefde youngtimer te zoeken met de stamgasten uit zijn bar.

De verfilming van de waargebeurde moord op Hatun Aynur Sürücü staat centraal in Nur eine Frau op 26 mei. Een bijzonder vertelperspectief kenmerkt de aangrijpende film over de eerwraak die Duitsland opschrikte in 2005.

30 juni is het tijd voor een roadtrip in 303. Jule reist in een oude Mercedes 303 camper naar Portugal om haar vriend te vertellen dat ze zwanger is. De eerste ontmoeting met Jan is wat stroef, maar als ze toch reisgenoten worden, wordt ook hun band sterker en voeren ze de meest uiteenlopende en ‘moeilijke’ gesprekken. Een mooie chemie tussen beide hoofdrolspelers in deze roadmovie.

De voorstellingen beginnen elke keer om 19:15, zijn Duits gesproken en Engels ondertiteld.


Delen

Meer

Ketelhuis Podcast #65

Ketelhuis Podcast #64

Ketelhuis Podcast #63

Pin Only vanaf 17 maart