It’s the end of the world as we know it

Een atoombom, aliens, voedselschaarste, een meteoor, global warming of gaat het misschien een pandemie zijn die de Apocalyps bewerkstelligt?

Tijdens dit (post-)Apocalyptische filmfestival op zaterdag 17 december 2022 dompel je jezelf een hele dag onder in de wereld van de meeste duistere toekomstperspectieven terwijl je viert dat we daar (hopelijk) nog lang niet zijn. En wellicht wel nooit gaan komen.

Er zullen diverse screenings zijn van lange en korte films uit de Benelux met Q&A’s van de makers, een paneldiscussie over het creëren van (post-)Apocalyptische werelden op film, en een script reading van een iconische filmklassieker waarbinnen 2022 er heel anders uitzag. Ook is er een expositie met props en concept art van verschillende (post-)Apocalyptische films, en een loterij waarbij je ‘out of this world’ prijzen kunt winnen. De dag zal worden afgesloten met een feest waardig voor het einde der tijden!

Het hele programma

17 december 2022

12.00 – 13.45 uur – Aquarel the Movie (première)

Deze (post-)Apocalyptische musical – boordevol met punk rock nummers van de band De Aquarellities – is een ware beleving! Na afloop van deze rollercoaster van een film zijn acteur Pim de Kraan en de mysterieuze held ‘Aquarel’ aanwezig voor een Q&A.

 

14.00 – 15.00 uur – Paneldiscussie ‘Hoe creëer je een post-apocalyptische wereld’ i.s.m. Schokkend Nieuws

Hoe creëer je een wereld die (nog) niet bestaat, maar die wel eens heel goed onze toekomst zou kunnen zijn? Hoe ziet de aarde er dan uit? Hoe zien wij er dan uit? Wat zijn de verhalen die je in die setting kan vertellen en hoe breng je deze het beste in beeld? Filmjournalist Hedwig van Driel van Schokkend Nieuws magazine gaat in gesprek met Nederlandse en Belgische filmmakers over het maken van (post-)Apocalyptische films. Zelf ook vragen? Schroom niet om ze te stellen!

 

15.30 – 17.00 uur – Apocalyptische shorts

Vijf van de beste, korte (post-)Apocalyptische films van Nederlandse en Belgische makers van dit moment. Inclusief Q&A met de makers na afloop. Subhuman (Arjen Schotel), A Final Transmission (Kelly Klingenberg), Vraat (Daan Faber), Uncario (Didier Konings), Z (Caroline Branders).

 

17.30 – 19.00 uur –  Script reading ‘Soylent Green’ – opbrengst gaat naar de Amsterdamse Voedselbank

Voor deze script reading van de (post-)Apocalyptische film Soylent Green (1973) zullen verschillende bekende acteurs in de huid kruipen van de personages uit deze filmklassieker, die misschien wel een van de meest grimmigste toekomstperspectieven ooit in beeld heeft gebracht.

 

20.30 – 22.30 uur – Jubileumviering ‘Kill Switch’ met Q&A 

Kill Switch – van de Nederlandse regisseur Tim Smit – is dit jaar 5 jaar oud en keert ter ere daarvan voor 1 avond terug in de bioscoop. Heb jij deze fantastische film nog nooit op het grote scherm gezien? Zorg dan dat je deze kans niet mist! Na afloop van deze jubileumscreening is er een Q&A met Tim Smit en andere special guests.


Delen

Film overzicht

Passe partout: It’s the end of the world as we know it

And I feel fine...

‘Aquarel the Movie’ – met Q&A

Post-apocalyptische rollercoaster van een musical

Hoe creëer je een post-apocalyptische wereld? 

Paneldiscussie i.s.m. Schokkend Nieuws 

Apocalyptische shorts

De beste (post)apocalyptische korte films uit de lage landen  

Script reading Soylent Green

Beleef de grimmige filmklassieker live!

Jubileum: Kill Switch met Q&A

Speciale jubileumvertoning met Tim Smit