All You Need Is Love

Onze guilty pleasure voor deze Kerst: liefdeskomedie die zichzelf venijnig relativeert.

Paula van der Oest schreef het scenario voor deze ‘liefdeskomedie’ die in de finale – de jubileumuitzending van het populaire televisieprogramma All You Need Is Love – de nodige zelfspot vertoont. Wat te denken van het staaltje platte seks van televisieproducent Peter Paul Muller?

Ondertussen heeft de geroutineerde regisseur Will Koopman (Gooische vrouwen 1 & 2) ons in deze ensemblefilm langs een groot aantal romantische lijnen geleid. All You Need Is Love-presentator Fedja van Huêt (in de rol van Robert ten Brink) is tot ieders paniek spoorloos verdwenen, maar komt al rouwend in Schotland Bracha van Doesburgh tegen. Hippe zanger Jasha Rudge raakt gecharmeerd van de nuchter-pittige hotelbewaker Eva Laurenssen. De overspannen Limburgse amateurdirigent Frank Lammers lijkt er een overspelige relatie op na te houden. En de ras-Rotterdamse Trudy Labij heeft een ambivalente houding tegenover haar goeiige maar allochtone verzorger Ilias Addab.

En zo verder in deze Cineville-exclusive-kersttraktatie.

Will Koopman bewees eerder dat haar kracht ligt in ironie en milde satire. Dat is ook te zien in All You Need Is Love Het Parool
Plezierige feelgood-film De Telegraaf

Delen