Behind the Blood

IDFA

Priester en meubelmaker Daniel Pacheco werkt in een van de gevaarlijkste steden ter wereld: San Pedro Sula in Honduras. Hij probeert er levens te redden. Dat is nog niet zo eenvoudig in een land met duizelingwekkend hoge moordcijfers. De drugskartels, maar ook de politie en het leger, maken talloze slachtoffers. Pacheco begeeft zich er middenin, met gevaar voor eigen leven.

Voor Orlin Castro, televisiejournalist, is het verslag doen van moorden aan de orde van de dag. Hij lijkt op zijn gemak bij het nachtelijke geweld, maar ondertussen droomt hij van een ander, rustiger leven. Huurmoordenaar Matathan praat openlijk over zijn beroep. Hij zegt dat hij er genoeg van heeft en een nieuw, godvruchtig bestaan wil gaan leiden. Maar Pacheco, die hem al langer kent, twijfelt aan zijn oprechtheid.

In de voetsporen van deze drie mannen komt regisseur Loretta van der Horst, geboren in Honduras, angstwekkend dicht bij het gruwelijke geweld waar niemand een eind aan lijkt te kunnen maken. Als je je eigen leven niks waard vindt, legt Pacheco uit, is het gemakkelijker om anderen te doden.


Delen