Bewaren – Film & Soep

Film & Soep ism Stadsdorp Westerpark

Een speciale editie van Film & Soep, inclusief Stadsrand (1973) en Q&A met Digna Sinke

Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseuse Digna Sinke allerlei dingen, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. De bewaarde dingen blijken tijdmachines die herinneringen boven brengen die ver weg zijn geraakt.

Maar er is iets aan het veranderen. De digitalisering heeft een heel andere manier van leven mogelijk gemaakt. Digna gaat op zoek naar de nieuwe mens, bij wie het niet meer om materiële dingen gaat, maar om ervaringen: digitale nomaden en minimalisten die alleen nog een paspoort, bankpasje, laptop en telefoon bezitten.

Een Film & Soep speciaal, in het kader van het retrospectief Digna Sinke, 50 jaar filmmaker: een unieke kans om Stadrand (1973) te zien, een korte film over boer Sjors in het westelijk havengebied. Inclusief nagesprek met Digna Sinke.

Digna Sinkes nieuwe documentaire is een fraaie, vaak ontroerende zoektocht naar de essentie van materialisme. Ster van de documentaire is Sinkes Zeeuwse moeder, die laat zien dat rijkdom ’m niet zit in bezit. de Volkskrant

Delen