Chasing Reels: Thunder Road

Tijd voor een tweede editie!

Op maandag 29 oktober is het weer tijd voor Chasing Reels: je favoriete curator voor indiefilms die je anders niet in de bioscoop zou zien. Voor de tweede keer in Het Ketelhuis, met dit keer (als preview van het Leiden Internationaal Filmfestival) de Nederlandse première van Amerikaanse festivalhit THUNDER ROAD. Geschreven, geregisseerd en gespeeld door Jim Cummings en gebaseerd op de gelijknamige short die hij al eerder maakte en die maar liefst 13 internationale awards won.

Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in. Kaartjes kosten 10,-. Cineville is ook geldig!

Thunder Road (2018) maakt je aan het huilen en aan het lachen, op hetzelfde moment. De film draaide in Cannes, ging in premiere op SXSW en won daar de Grand Jury Award. Het is een ontroerende ‘dramedy’ die vanaf de in één shot gefilmde, 10 minuten durende openings-scene je aandacht grijpt voor politie agent Arnaud. Arnaud hield van zijn moeder en probeert om te gaan met haar overlijden. De film wordt niet in Nederland uitgebracht dus mis het niet!

Funny, crazy, moving, indelibly authentic Variety
A must-see and a studio should grab it right now if they know what they’re doing RogerEbert.com
SXSW Grand Jury Prize Winner is the fascinating portrait of a broken man Indiewire

Delen