•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cineville x Ketelhuis: Met Mes

Film, Q&A met Sam de Jong en na afloop voetjes van de vloer!

Terug van weggeweest: Discothèque du cinéma néerlandais: Nederlandse filmmakers draaien plaatjes.

Spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven. Yousef (Shahine El-Hamus) wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Eveline en Yousef konden niet méér van elkaar verschillen, op hun beugels na. Toch kruisen hun paden wanneer Yousef, aangemoedigd door zijn vrienden, de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Bij haar aangifte verklaart Eveline onder druk dat ze met een mes is bedreigd. Wat een leugentje om bestwil lijkt, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Het stempel ‘met mes’ poets je immers niet gauw weg.

Na Prins en Goldie is Met Mes de derde speelfilm van Sam de Jong. Met Mes is zowel een media-satire als een tragedie over de menselijke aard, in een visueel overdonderende stijl. De film werd geselecteerd voor de IFFR Tiger Competition.

Deze special is in samenwerking met Cineville. Sam de Jong is aanwezig voor een Q&A. Er zijn prijzen te winnen en na afloop draait Sam de Jong + crew plaatjes in ons café. 

Cinevillers mogen de hele maand april gratis iemand meenemen en krijgen op vertoon van hun pas een drankje bij de bar. Zie voor meer info cineville.nl vanaf 28 maart.


Delen