•  
  •  
  •  
  •  

De Veroordeling

Film & Soep ism Stadsdorp Westerpark

Deze voorstelling is speciaal voor Stadsdorp Westerpark. Er is een beperkt aantal plaatsen. Tickets zijn niet online te koop, enkel aan de kassa.

In De Veroordeling reconstrueert regisseur Sander Burger zorgvuldig de zogeheten Deventer Moordzaak: de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg in 1999. Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) bijt zich vast in de zaak en twijfelt aan de schuld van de veroordeelde boekhouder Ernest Louwes (Mark Kraan). Hij wordt geconfronteerd met de mediahetze van Maurice de Hond die ervan overtuigd is dat “klusjesman” Michaël de Jong (Yorick van Wageningen) de werkelijke moordenaar was. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Haan de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid.

Deze voorstelling is speciaal voor Stadsdorp Westerpark. Er is een beperkt aantal plaatsen. Tickets zijn niet online te koop, enkel aan de kassa. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@ketelhuis.nl of telefonisch via 020-6840090. 


Delen