•  
  •  

De wereld rond in 60 minuten

Cinekid

Mooie compilatie van korte animatiefilms voor 6+

De wereld rond in 60 minuten-compilatie is een leuke en levendige verzameling korte animaties voor iedereen. De shorts komen uit verschillende landen Europa en zijn geselecteerd vanwege hun opvallende animatiestijl en hartverwarmende verhalen.

Blaadje (Lukas Gregor): Een klein meisje gaat met haar moeder op zeereis. Aan het begin geeft ze de stoere zeeman op de boot een herfstblaadje cadeau. Daardoor moet hij ineens denken aan huis, waar hij al lang niet meer is geweest. Hij is misschien wel heel groot en sterk, maar hij kan niet wachten tot de reis is afgelopen.

De slak en de walvis (Michael Rose, Martin Pope): Een kleine slak krijgt een lift van een walvis, maar als het beest aan land aanspoelt, moet het slakje iets bedenken om hem te helpen.

Het appelboommannetje (Boris Mashkovtsev): Een man en zijn ezel leven van de appelboom in de tuin, net als het magische appelboommannetje dat in de boom woont. Op een dag slaat de bliksem in en de oude man doet er alles aan om de boom te redden. Het appelboommannetje helpt hem en dat levert iets bijzonders op.

Shooom’s Odyssee (Claire Paoletti, Olivier Nomen): Door een grote storm blijft uilenbaby Shooom alleen achter. Hij heeft alleen een broertje of zusje in een nog niet uitgekomen ei. Samen met het ei gaat hij op zoek naar een moeder – het maakt hem niet uit van welke dierensoort. Kan hij het ei behoeden voor alle gevaren die loeren?


Delen