•  
  •  
  •  
  •  

Picl: Drama Girl

Picl

Een intrigerend mengsel van documentaire en fictie: een jonge vrouw speelt de hoofdrol in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt.

Waar eindigt de realiteit, en waar begint het verhaal? In Drama Girl speelt Leyla de Muynck belangrijke momenten uit haar eigen leven na om zo in het reine te komen met een aantal lastige gebeurtenissen. Professionele acteurs staan haar bij: Pierre Bokma als haar vader, Elsie de Brauw als haar moeder, en Jonas Smulders speelt haar vriendje. Samen met regisseur Vincent Boy Kars onderzoeken ze op welke manieren mensen in het algemeen een bepaald beeld schetsen van hun eigen levensverhaal – en hoe dat beeld verandert wanneer een traumatische gebeurtenis het verloop van het verhaal verstoort.

Drama Girl is de tweede film van Vincent Boy Kars en vormt met Independent Boy uit 2017 de eerste twee delen van een drieluik over volwassen worden. Drama Girl ging in première tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam en was genomineerd voor een Tiger Award.

Maar juist die overmoed, inherent aan het zoekende karakter van de mensen voor en achter de camera, maken het ambitieuze en eigenzinnige Drama Girl in de Nederlandse filmwereld tot een verademing. de Volkskrant
Het levert een geweldig mini-inkijkje op in acteren, improviseren, mimiek en woordkeuze in een scenario. Trouw

Delen