•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Free Fight & Tom Adelaar

Ketelhuis Forum

Twee bekroonde films eenmalig op het witte doek en een Q&A door Mijke de Jong.

Filmavond met eenmalige vertoning van 2 succesvolle films van 45 minuten uit het One Night Stand-programma. Met daarna een Q&A door filmmaker Mijke de Jong met de vier jonge talentvolle regisseurs en scenarioschrijvers.

Zowel Free Fight als Tom Adelaar werden genomineerd voor het Gouden Kalf Beste Televisiedrama en Beste Acteurs in een Televisiedrama (Chiem Vreeken & Aleksej Ovsiannikov en Yannick Jozefzoon)

Free Fight (regie/scenario Sven Bresser, coscenarist Saar Ponsioen)
Free Fight vertelt het verhaal van Joes (22) en Matthias (27). Twee ambitieuze, hechte broers die een enorme passie hebben voor de wereld van de Mixed Martial Arts (MMA). De band tussen de jongens wordt echter op de spits gedreven wanneer hun moeder Margot (52), die MS heeft, overlijdt. Het verdriet dat hieruit voortkomt brengt de jongens op een onevenwichtig kantelpunt in een van de belangrijkste fases van hun carrière.

Tom Adelaar (regie Gonzalo Fernandez, scenario Ashar Medina)
Dit energieke portret van een student die voor roem en rijkdom gaat, is als de Nederlandse Boiler Room of The Wolf of Wall Street. Het verschil? Deze zakenman in spe komt uit Suriname.
Zijn eerste deal over de telefoon is bijna gesloten. En dan komt het mondelinge contract. “Zo, dat is een mond vol!”, zegt het beoogde slachtoffer aan de andere kant van de lijn, wanneer Sharif zijn volledige achternaam moet uitspreken. Met zulke hardnekkige vooroordelen gaat Sharif het nooit redden in de wereld van het snelle geld. Hij neemt daarom de identiteit van Tom Adelaar aan, in ruil voor zijn eigen persoonlijkheid. In deze energieke film over geld, macht en rijkdom is het de vraag wat meer waard is: je banksaldo of je roots.

One Night Stand is in het kader van talentontwikkeling een belangrijk, jaarlijks filmproject voor talentvolle film- en tv-makers in Nederland. One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, BNNVARA en VPRO, het NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO.
Free Fight is geproduceerd door IJswater Films en Tom Adelaar door Topkapi Films.


Delen