•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Het wonder van Le Petit Prince

Inspirerend, menselijk verhaal dat de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt.

Na de Bijbel is Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld. Er zijn inmiddels versies in meer dan 375 talen. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? Van Sami, de taal in de hooglanden van Samiland, tot Tamazight, dat wordt gesproken op de woestijnvlaktes van de Sahara. Van Tibetaanse lessen aan ballingen in Parijs tot Nawat, dat nog wordt gesproken door een laatste generatie in El Salvador. Elke auteur heeft een eigen dramatisch verhaal en motivatie om Le Petit Prince te vertalen.

Het wonder van Le Petit Prince is een inspirerend, menselijke verhaal dat de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt. De film werd geregisseerd door Marjoleine Boonstra en geproduceerd door Pieter van Huystee Film, in coproductie met de NTR en Indie Films.

Zoals alle films van Boonstra is Het wonder van Le Petit Prince thematisch boeiend én visueel wonderschoon. Het Parool
Met fraaie beelden van grillige landschappen, van de Marokkaanse woestijn tot de sneeuwvlakten van Finland. En met uiteenlopende vertalers die ieder voor zich iets herkenden in dat wijze Franse boekje over de menselijke natuur. de Volkskrant

Delen