I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die

IDFA

Met haar twee jonge kinderen leeft Betty onder de armoedegrens in een huis aan de rand van Colorado Springs, dat ze deelt met tien anderen. Betty’s veerkracht en fijngevoeligheid worden voortdurend beproefd door de dagelijkse werkelijkheid van oplopende schulden en de eisen van het moederschap. Filmmaker Eva Maria Rødbro observeert teder de kameraadschap tussen de vrouwen en de vluchtige momenten van vreugde die lucht geven aan hun marginale levens, waarin onzekerheid altijd op de loer ligt.

De film kruipt onder de huid van zijn personages en geeft een beeld van een soort huiselijkheid die misschien niet gelukzalig, maar wel liefdevol is. De uitgesproken en soms verrassende gedachten van Betty en haar vriendinnen sturen de film, die intussen de plekken aandoet waar hun levens zich afspelen. Tussen uitgestrekte winkelcentra en wanordelijke keukens is er voor de jonge kinderen ook vrijheid en verwondering te vinden zijn in een eenvoudige, onverzorgde tuin.

In dit sensitieve en dromerige portret van een leven aan de marges van de samenleving sijpelt hoop door, waar ooit slechts trauma was.


Delen