•  
  •  

IDFA: Big Little World (Youth)

IDFA

Jeugdfilms over kinderen en hun blik op het leven. Drie kleurrijke verhalen die ons in een klein uur meenemen over de wereld. 

Water, Wind, Dust, Bread

In een oase in de Iraanse woestijn plukt de elfjarige Abolfazl dadels, verzorgt hij de koeien van zijn familie, maakt hij huiswerk en heeft hij plezier met zijn beste vriendin Setayesh. Rustig registreert de camera hun vriendschap. Hoe ze schommelen tussen de dadelpalmen, of de machtige rotsen rondom de oase beklimmen. Moeder bakt vers brood, toeristen komen naar haar gastenverblijf voor de paradijselijke sfeer.

Mahalle’s School – Family Going Live

Ze zijn gewoon thuis, maar Janu en Vedu hebben toch keurig hun schooluniform aan. Ingespannen kijken ze naar het scherm van hun mobiele telefoon, netjes op statief gezet. Want ook in India heeft Covid-19 ervoor gezorgd dat miljoenen kinderen online les krijgen. Janu en Vedu zijn twee van hen.

The Communion of My Cousin Andrea

Terugkijkend vindt de Spaanse, katholiek opgevoede Andrea dat haar eerste communie niet glamoureus genoeg was. Haar grote dag miste glitters. En bloemen, stapels geld en een Ferrari. Aan de hand van foto’s en video-opnamen bekijkt ze samen met haar neef, de filmmaker Brandán Cerviño, een jaar later wat er anders had gekund om deze bijzondere dag extra speciaal te maken. Tijdens hun gesprekken worden tegelijk belangrijke en serieuze vragen gesteld over het leven, en over het geloof in het bijzonder. Bestaat God eigenlijk wel? Andrea plaatst daar wel wat vraagtekens bij.


Delen