•  
  •  

IDFA: Firsthand (Youth)

IDFA

Jeugdfilms waarin kinderen ons meenemen in hun leven. In elke film staat een opgroeiend meisje centraal dat laat zien hoe kwetsbaarheid en weerbaarheid hand in hand kunnen gaan.

Buck Fever

De achtjarige Emily Fletcher woont met haar familie op het platteland van Texas. Jagen hoort erbij in dit gezin. Aan de muren van het ouderlijk huis hangen, naast vele kruizen, diverse koppen van opgezette herten en zwijnen. Alleen van Emily hangt nog geen jachttrofee aan de muur. Ze is vastbesloten daar verandering in te brengen, maar ziet er ook wel tegenop. Is ze in staat haar angst te overwinnen?

Wild Animal

Janira is een driejarig meisje dat met haar familie op een geitenboerderij woont. Al snel wordt duidelijk dat ze anders is dan haar leeftijdgenootjes. Ze spreekt niet zo vloeiend als zij en vindt weinig aansluiting bij andere kinderen. Maar haar liefde voor de natuur en de dieren is oneindig groot. Het liefst zit ze de hele dag tussen de geiten en de kippen, ze kan het niet verdragen als die pijn hebben of kwijtraken.

Yaren and the Sun

Vrolijke muziek, de zon schijnt door de bomen terwijl de tienjarige Yaren door het autoraampje naar buiten kijkt. Het lijkt het begin van een ontspannen vakantie, maar het meisje is onderweg naar het Missing You-kamp: een rouwkamp in België voor kinderen die een dierbare zijn verloren. Yarens moeder overleed toen ze zes was. De vader van haar vriendinnetje Kato stierf een jaar geleden. Toch heerst in het kamp een verre van zwaarmoedige sfeer, zo blijkt wanneer we een leidster met een meisje op het vrolijke nummer La Bamba zien dansen. Plezier maken mag, leren de kinderen, dat kan naast verdriet bestaan.


Delen