•  
  •  
  •  

IDFA: Gabi, Between Ages 8 and 13

IDFA

Debuterend regisseur Engeli Broberg volgde Gabi gedurende vijf jaar, van jong meisje tot zelfbewuste puber.

Gabrielle is gek van voetbal. Ze draagt het liefst sportkleren, hoodies en petjes. Beroemde voetbalspelers, met hun opgeschoren haar, zijn haar grote stijlvoorbeeld. Haar beste vriend Henry, die naar Australië is verhuisd maar met wie ze regelmatig videobelt, heeft juist lang haar. Gabi is een heel normale prepuber, die hele normale dingen meemaakt. Ze voelt zich alleen niet thuis bij typische genderbevestigende uiterlijkheden en activiteiten. Gabi wil vooral gewoon Gabi zijn.

Debuterend regisseur Engeli Broberg volgde Gabi gedurende vijf jaar, van jong meisje, dat niet begrijpt waarom er een verschil moet zijn tussen jongens en meisjes, tot zelfbewuste puber, die steeds meer haar eigen weg volgt, maar van wie het lichaam ook verandert onder invloed van vrouwelijke hormonen.

Broberg observeert simpelweg, zonder Gabi’s zoektocht naar zichzelf te willen duiden of tot een conclusie te willen komen. Zo ontstaat een ontroerend portret van een opgroeiend kind, wars van gendernormen, dat op zoek is naar een identiteit en een plek in de wereld.


Delen