IDFA: Jeugdvoorstelling

IDFA

Jeugddocumentaires van getalenteerde makers.

Buck Fever

De achtjarige Emily Fletcher woont met haar familie op het platteland van Texas. Jagen hoort erbij in dit gezin. Aan de muren van het ouderlijk huis hangen, naast vele kruizen, diverse koppen van opgezette herten en zwijnen. Alleen van Emily hangt nog geen jachttrofee aan de muur. Ze is vastbesloten daar verandering in te brengen, maar ziet er ook wel tegenop. Is ze in staat haar angst te overwinnen?

Water, Wind, Dust, Bread

In een oase in de Iraanse woestijn plukt de elfjarige Abolfazl dadels, verzorgt hij de koeien van zijn familie, maakt hij huiswerk en heeft hij plezier met zijn beste vriendin Setayesh. Rustig registreert de camera hun vriendschap. Hoe ze schommelen tussen de dadelpalmen, of de machtige rotsen rondom de oase beklimmen. Moeder bakt vers brood, toeristen komen naar haar gastenverblijf voor de paradijselijke sfeer.

Yaren and the Sun

Vrolijke muziek, de zon schijnt door de bomen terwijl de tienjarige Yaren door het autoraampje naar buiten kijkt. Het lijkt het begin van een ontspannen vakantie, maar het meisje is onderweg naar het Missing You-kamp: een rouwkamp in België voor kinderen die een dierbare zijn verloren. Yarens moeder overleed toen ze zes was. De vader van haar vriendinnetje Kato stierf een jaar geleden. Toch heerst in het kamp een verre van zwaarmoedige sfeer, zo blijkt wanneer we een leidster met een meisje op het vrolijke nummer La Bamba zien dansen. Plezier maken mag, leren de kinderen, dat kan naast verdriet bestaan.


Delen