•  
  •  
  •  

IDFA Junior Ochtend

Op zondag 12 juni vindt bij ons de IDFA Junior Ochtend plaats, speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar. Geniet tussen 10:00 uur en 12:20 uur van vier mooie jeugddocumentaires die worden voorzien van Q&A’s met de makers.

Programma

10:00 – 10:30 Inloop
10:30 – 12:30 Filmprogramma
12:30 – 13:30 Activiteiten met onder andere de Animatiebus

 

De films

Yaren and the Sun (België 2021, Joren Slaets en Renate Raman, 19 min.) + Q&A
De tienjarige Yaren verloor haar moeder toen ze zes was. Nu gaat ze naar Missing You, een rouwkamp voor kinderen. Hier krijgt ze alle ruimte om haar verdriet te delen met gelijkgestemden, maar bovenal om samen te lachen en te dansen.
Na afloop Q&A met regisseurs Joren Slaets en Renate Raman en met hoofdrolspeler Yaren

Safiya The Movie (Nederland 2021, Huibert van Wijk, 15 min.)
Safiya was nog klein toen haar ouders uit elkaar gingen. Het contact met haar vader is de afgelopen jaren moeizaam verlopen. Safiya probeert nu een goede band met hem op te bouwen. In Safiya The Movie vertelt zij haar eigen verhaal.

Buck Fever (België 2021, Griet Goelen en Louise Van Assche, 17 min.)
Voor de achtjarige Emily is jagen de normaalste zaak van de wereld. Ze wil graag haar eerste hert schieten en wordt door haar vader en oudere broer liefdevol voorbereid op haar eerste jachtpoging.
Na afloop Q&A met regisseur Griet Goelen

Father Wanted: With a Piggy Nose (Nederland 2012, Annelies Kruk, 17 min.)
Deze film uit 2012 is dit jaar de klassieker van de IDFA Junior Ochtend. Zou Jaël die wipneus van haar vader hebben? Niemand die het weet, want de dertienjarige Jaël is het kind van een anonieme donor. Als ze zestien is mag ze contact met hem zoeken, maar Jaël wil nu weten wie haar vader is. Zou hij op John Travolta lijken – met een varkensneusje?
Na afloop Q&A met regisseur Annelies Kruk en hoofdpersoon Jael


Delen