•  
  •  
  •  

IDFA Shorts: Being Tamed

IDFA

De relatie tussen mens en dier wordt prachtig in beeld gebracht in deze bijzondere korte films.

Nuisance Bear
Churchill, een kuststadje in het noorden van Canada, ligt langs de migratieroute van de ijsbeer. Bepakt met telefoons en camera’s stromen toeristen jaarlijks naar de ‘Polar Bear Capital of the World’ in de hoop een glimp op te vangen van de dieren in het wild. Tegelijk hebben de wildwachters in Churchill tot taak om bewoners te beschermen tegen al te ver oprukkende beren. Hoe beleven deze dieren dat menselijke geduw en getrek eigenlijk zelf?
Adjusting
Wat betekent vrijheid? En kan het in sommige gevallen beter zijn om opgesloten te zitten, met een dak boven je hoofd en eten, zelfs als je daarvoor moet werken? Dejan Petrović stelt deze vragen indirect door zijn bijzonder geframede beelden van een overvol hondenopvangcentrum in Servië, waar de honden in troosteloze hokken achter gaas zitten.
Herd
Itamar fokt vee dat bestemd is voor de slacht. Zijn tienjarige dochter Na’ama groeit samen op met de dieren en worstelt steeds vaker met hun lotsbestemming. Hoe ouder ze wordt, hoe vaker ze haar vader ervan probeert te overtuigen dat het boerenbedrijf er misschien ook anders uit kan zien. Tegelijkertijd kijkt ze huizenhoog tegen hem op en helpt ze zonder morren in de stallen.

Delen