•  
  •  
  •  

IDFA Shorts: Existential Routes

IDFA

De personages in deze aangrijpende films proberen hun weg te vinden in het leven en zoeken antwoorden op grote levensvragen.

Random Patrol
Politieagent Matt Hoffer stapt vroeg in de ochtend in zijn SUV en begint aan zijn dagelijkse ronde in Yukon, een voorstad van Oklahoma-City waar de bungalows-met-voortuin-en-garage nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Telkens wanneer hij zijn uniform aantrekt, vraagt hij zich af of hij die dag zal worden neergeschoten. De permanente angst en spanning zijn van zijn gezicht af te lezen, al lijkt er weinig opzienbarends te gebeuren in Yukon. Achterdocht is het instrument waarmee hij zijn werk doet.
Letter from Eusapia
Filmmaker Andres Cornejo Pinto stuurt camera’s door het riool in Brussel. Daar registreert hij vooral drek en ratten, maar het verslag van zijn dagelijks werk vermengt hij met een door archiefbeelden geïllustreerd verhaal over de ondergrondse stad Eusapia. Ten tijde van de Koude Oorlog zou daar onder meer een kunstdepot zijn gehuisvest. Een gelijktijdig experiment met het telen van paddenstoelen wordt enkele kunstschatten fataal.
Survive
Na jaren van zelfdestructie en crimineel gedrag probeert de 27-jarige Leon in een gesloten kliniek eindelijk van zijn heroïneverslaving af te komen. Hij houdt een vlog bij over zijn ervaringen en vertelt de behandelaars wat ze willen horen, maar Leons levenslust is ver te zoeken. Zijn vader Hans-Joachim, bijna tachtig, bruist juist van de levenslust, al wordt zijn lichaam alsmaar ouder. De landschapskunstenaar wil dan ook onsterfelijk worden, als “homo digitalis”. Via een chatbot vol dagboekbijdragen probeert hij een digitale versie van zichzelf te creëren.

Delen