•  
  •  
  •  

IDFA Shorts: Family Ties

IDFA

De makers van deze ontroerende films zoeken elk op hun eigen manier toenadering tot hun familieleden en proberen zo elkaar beter te begrijpen.

Love, Dad
Als kind werd Diana een jaar lang van haar vader gescheiden doordat hij in de gevangenis belandde, maar de afstand werd makkelijk overbrugd in de brieven die hij aan haar, en zij aan hem schreef. Later in haar leven ontstond weer verwijdering, dit keer omdat haar vader het gezin verliet, waarna er van contact geen sprake meer was.
Wolf Whispers
Een broer en een zus. Hij maakt lijstjes, zij probeert hem te begrijpen. Maar over die lijstjes wil hij niet praten – niet met de camera aan, en eigenlijk gewoon helemaal niet. Filmmaker Chloé Belloc probeert een connectie te leggen met haar autistische broer Baptiste, maar met praten gaat dat duidelijk niet lukken.
Close to You
Aan het begin van de coronapandemie belandt de jonge transmasculiene filmmaker Cássio Kelm bij zijn vader in diens kleine appartement. Cássio heeft hem niets verteld over de hormoonbehandeling waar hij middenin zit. Door zichzelf en zijn vader in al hun alledaagsheid te filmen, probeert hij steeds dichter bij hem te komen.

Delen