•  
  •  
  •  

Jij bent mijn vriend

Hartverwarmend vervolg op De kinderen van juf Kiet.

Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in Jij bent mijn vriend de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig. Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt. De film volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout.

Jij bent mijn vriend is een hartverwarmende documentaire, van de makers van De kinderen van juf Kiet, over het belang en de kracht van vriendschap, en de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving. Petra en Peter Lataster filmden in hun kenmerkende observerende stijl – zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen.

Klik voor meer info
Het is opnieuw fascinerend om te zien hoe dicht de Latasters bij de belevingswereld van kinderen komen. Trouw
Het observatievermogen van de Latasters maakt opnieuw indruk. Simpele, goed gekozen beelden benadrukken de positieve invloed die vriendschap op Branche heeft. Het Parool
Het is een prettig weerzien – op kinderen raak je nooit uitgekeken. NRC Handelsblad
Branche is een charismatische hoofdpersoon en het blijft leuk om naar hem te kijken de Volkskrant

Delen