De Beveiligers

Ketelhuis Forum

Eenmalige vertoning met Q&A.

In steden hangen beveiligingscamera’s op straat en in het openbaar vervoer, politici worden dag en nacht bewaakt en de kans op een aanslag in Nederland is reëel. Beveiliging lijkt vanzelfsprekend en vooral nodig. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen of leveren ze vooral schijnveiligheid?

Regisseur Anneloek Sollart (o.a. Rauw en Rauwer) filmde voor De beveiligers vijf personen die ons veilig moeten houden, waaronder een persoonsbeveiliger van een prominent politicus en de securitymanager van de kerncentrale in Borssele. De documentaire laat zien hoe in Nederland angst en veiligheid een spel met elkaar spelen.

We vertonen deze film eenmalig op 14 november om 19:00u, in aanwezigheid van de regisseur en de beveiliger van een prominent politicus, die achteraf een Q&A zullen doen.

Sollart biedt een interessante, onderhoudende blik achter de schermen van onze veiligheid. Het Parool
De beveiligers biedt een zeldzaam kijkje achter de schermen ... De vragen die Sollart opwerpt, zijn waardevol. de Volkskrant
Visuele allure heeft De Beveiligers wel. Met koele beelden en onheilspellende ambient-muziek wordt een desolaat soort paranoia opgeroepen, de dagelijkse gemoedstoestand van werknemers in de veiligheidsbranche. NRC Handelsblad

Delen