L.A. Tea Time

IDFA

Wat doe je als jonge vrouwelijke filmmaker in Quebec, als je het even niet meer weet? Je gaat te rade bij regisseur, kunstenaar, schrijver en allround creatieve duizendpoot Miranda July. Die lijkt precies te doen wat ze wil, en het pakt voor haar nog goed uit ook: zij hoeft immers geen online hotelreviews te vertalen voor de kost, zoals Sophie Bédard Marcotte doet. Ze vertrekt daarom samen met haar cameravrouw op een roadtrip naar Los Angeles om op de thee te gaan bij July. Uiteraard verloopt niets zoals gepland.

Hun ongebruikelijke reis dwars door de Verenigde Staten resulteert in een luchtige roadmovie gevuld met landschapsmeditaties, onwaarschijnlijke ontmoetingen, animaties en een vleugje magie. Het is een speelse zoektocht naar een kader. Een film over vriendschap, het dertigersdilemma en de zoektocht naar inspiratie.

Bédard Marcotte verwerkte in haar inmiddels derde film verwijzingen naar haar filmische voorbeelden, en creëert een postume glansrol voor Chantal Akerman. Zij verschijnt aan de roze gekleurde horizon als orakel voor iedere filmmaker die, bij gebrek aan een uitgestippeld pad, op zoek is naar de yellow brick road.


Delen