•  
  •  

Miss

Roze Filmdagen

Heerlijke feelgood film waarin de androgyne Alex besluit zijn droom na te jagen om mee te doen aan de Miss France-verkiezing.

De jonge Alex wil geen astronaut of agent worden, maar Miss France. Vijftien jaar later woont hij in een aftands pension, nadat zijn ouders zijn overleden. Pensionhoudster Yolande waakt als een kloek over haar bonte groep huurders: van travestiet Lola tot vluchtelingen, iedereen is welkom als de huur maar binnen komt. Als Alex zijn jeugdvriend tegenkomt, die wel zijn droom heeft waargemaakt als bokser, besluit hij als Alexandra deel te gaan nemen aan de voorrondes.

Met een absolute sterren-cast, waarin zelfs Amanda Lear nog voorbij komt evenals de huidige Miss France 2019, is dit een feest voor het oog en balsem voor de ziel. De androgyne Alexandre Wetter speelt de sterren van de hemel. De heerlijk luchtig-sarcastische ondertoon (zo worden de kandidaten niet op een ver warm strand gefotografeerd, maar al afval scheidend aan de Belgische kust, vanwege Greta en het klimaat) en de perfecte productie maken dat je stralend de bioscoop uit komt.

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld


Delen