•  
  •  

NFF: Kort 1

NFF @ Het Ketelhuis

Vier korte films van Nederlands talent.

In het programmaonderdeel Forum van de Regisseurs van het Nederlands Film Festival dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en scenarist, regisseur en docent Beri Shalmashi. In Het Ketelhuis kun je op maandag 26 september kennismaken met de 7 korte films uit deze selectie.

Stilte in Augustus, Paul de Ruijter – 18 min.
Een poëtische film over de vergankelijkheid van een vader en zijn familieboerderij op het Nederlandse platteland.

Obesk, Jonas Smulders – 13 min.
Nadat één van de leden van een hechte groep jonge dokwerkers al maanden is verdwenen, beseft de zwijgzame Mug op de zoveelste stroeve avond in hun stamcafé dat de scheuren in hun vriendschap zich uitbreiden tot een onoverbrugbare kloof.

Anahit, Laura Hermanides – 9 min.
Bij een bezoek aan het zwembad dringt een duistere herinnering van een aanranding zich op aan Imaani. Om haar innerlijke demonen te verslaan en daarmee het verleden achter zich te laten, zal Imaani haar trauma in de ogen moeten kijken.

Buurman Abdi, Douwe Dijkstra – 29 min.
Hoe kun je een gewelddadig verleden begrijpen? De in Somalië geboren Abdi is meubelontwerper en hulpverlener. Hij speelt zijn door oorlog en criminaliteit getekende leven na met de hulp van zijn buurman en filmmaker Douwe.

Kom ook naar Kort 2 op maandag 27 september om 21:30 uur.
Meer informatie


Delen