•  
  •  

NFF: Kort 2

NFF @ Het Ketelhuis

Drie korte films van Nederlands talent.

In het programmaonderdeel Forum van de Regisseurs van het Nederlands Film Festival dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en scenarist, regisseur en docent Beri Shalmashi. In Het Ketelhuis kun je op maandag 26 september kennismaken met de 7 korte films uit deze selectie.

So Loud the Sky can Hear Us, Lavinia Xausa – 21 min.
Dit portret van Feyenoord-supporters ontvouwt een verborgen wereld van geloof, liefde, mededogen en kwetsbaarheid. In de zoektocht naar de ‘verloren stem van God’ verandert de monofonie van oude gezangen en stadion-liederen in een nieuwe polyfonie.

La Ultima Ascensión, Kevin Osepa – 20 min.
Rowin gaat iedere dag naar de rotskust van Curaçao om vis te vangen. Hoewel zijn moeder Gracia het niet wil, blijft hij gaan, als magnetisch aangetrokken tot het water. Daar komt hij in contact met een verschijning uit een andere, prekoloniale wereld. Woordeloze ontmoetingen volgen, vol magie, rituelen en synchroniteit. Moeder en zoon blijken verwikkeld in een rouwproces, dat ze uit elkaar drijft. Maar de natuurkrachten van Curaçao met haar mystieke en beladen geschiedenis zorgen ervoor dat hun pijn kan helen.

Een Weefsel van Licht, Bram Ruiter – 11 min.
Zes perspectieven op perceptie, tegen een achtergrond van gevonden materiaal op een oud rolletje super8-film. Een aftasting tussen gedachten en betekenis die aan willekeurige beelden gaat kleven.

Kom ook naar Kort 1 op maandag 27 september om 19:30 uur.
Meer informatie


Delen