•  
  •  
  •  

Ontdeugende dierenverhaaltjes

Cinekid

Mooie compilatie van korte animatiefilms voor 4+

De Ontdeugende dierenverhaaltjes-compilatie is een leuke en levendige verzameling korte animaties voor de kleinste kijker. De shorts komen uit verschillende landen van over de hele wereld en zijn geselecteerd vanwege hun opvallende animatiestijl en hartverwarmende verhalen.

Egeltje Spikiney (Tihoni Brcic): Het egeltje Spikiney zet elke avond een feestmaal klaar voor dieren in het bos die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Op een dag is al het lekkers al opgegeten. De dag erop gebeurt het weer. De dieren besluiten de dief op te sporen. Een gevaarlijke onderneming, maar met zijn allen lukt het misschien wel.

Het kleuterspektakel (Loïc Bruyère): De kleutergroep van de dierenschool heeft een toneelvoorstelling voorbereid en de avond van het optreden is eindelijk aangebroken. Maar de voorstelling verloopt anders dan gepland…

Het vogeltje en de bijen (Lena von Döhren): Vrolijke en kleurrijke animatie over een kleine vogel die kennismaakt met een bij. Hij volgt het insect door een nieuwe en spannende wereld van bloemen en zaadbollen. Ondertussen zit een hongerige vos de vogel op de hielen; dat loopt niet goed af voor de rover. Deel vier in een serie Little Bird-animaties.

De heks en de baby (Evgenia Golubeva): Om zichzelf weer jong te toveren heeft een heks een baby nodig, maar als ze een prinsesje mee naar huis neemt gaat het helemaal mis.

De letterlijsters (Diek Grobler): De vreemde vogels in deze vrolijke animatiefilm weten alles van het alfabet, want ze gebruiken de letters iedere dag.

Donsdeken (Marina Moshkova): Een norse ijsbeer woont in zijn eentje in het koude noorden, maar op een dag krijgt hij onverwacht bezoek.

Go! Go! (Patradol Kitcharoen): Een alligator ontsnapt uit zijn kooi en rent het hele pretpark door in de hoop het vuurwerk van dichtbij te kunnen bekijken.

Snip, Snap, Snut en de kleuren (Mia Hulterstam, Cecilia Actis): Als de verf op is besluiten Snip, Snap en Snut iets anders te gebruiken, maar niet iedereen is even blij met wat ze hebben geschilderd.

Sterrenlicht (Anna Kuzina): Aan de hemel, hoog in de lucht, is een uil bezig de sterren op te poetsen. Elke ster die schoon is straalt weer mooi helder licht, maar de uil laat een van de sterren glippen en die valt op aarde neer. Daar vindt een groepje spelende kinderen hem. Door al hun zorg en liefde begint de ster weer te stralen.


Delen