•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pinocchio (OV)

Indrukwekkende Italiaanse liveaction verfilming van het klassieke sprookje.

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt, gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon.

Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert.

De Nederlandse versie is ook bij ons te zien. 

De Italiaanse regisseur Matteo Garrone is een buitengewone filmmaker; niet in de laatste plaats omdat hij niet één, maar twee filmstijlen tot in de puntjes beheerst. Hij is goed in alledaags en soms sneu realisme; denk aan zijn inmiddels klassieke maffiafilm Gomorra (2008). Maar Garrone beheerst ook de fantasiefilm [..] In zijn nieuwe verfilming van de Italiaanse kinderklassieker Pinocchio komen die twee stijlen op een sterke manier samen. NRC Handelsblad

Delen