Rolê – Stories of Brazilian Protests in Malls

Humans of Film Festival

Portret van drie BIPOC personen en hun deelname aan protesten tegen racisme en sociale uitsluiting.

Rolê – Stories of Brazilian Protests in Malls laat op een spannende en mooie manier zien hoe gemarginaliseerde personen binnen de samenleving zich samen sterk kunnen maken tegen racisme en sociale uitsluiting. ‘Rolê’ is een term die verwijst naar een unieke manier van protesteren tegen het geweld dat beveiligers en winkelmedewerkers in Brazilië gebruiken tegen achtergestelde groepen. De film biedt een kijkje in de levens en herinneringen van drie BIPOC (een acroniem voor ‘Black, Indigenous, People of Colour’) personen die traumatische situaties hebben moeten doorstaan. Deze ervaringen maakten dat zij deelnamen aan de Rolê-protesten. De documentaire richt zich echter niet alleen op hun trauma: het laat ons ook de dromen, schoonheid, poëzie, kunst en politiek zien van een generatie die een nieuwe manier heeft gevonden zich te verhouden tot onrecht en geweld.

De film, die verschillende awards heeft gewonnen op het Festival do Rio in Brazilië, en het Rhode Island Film Festival in de VS, laat een enerverende kwestie zien die heel Brazilië aangaat, en kijkers de boodschap meegeeft dat ieders leven—en waardigheid—ertoe doet.

Inclusief de korte film It’s Nice in Here (Robert-Jonathan Koeyers, 2022). Meer informatie over deze korte film vind je hier


Delen