The Biggest Little Farm

Films for a sustainable mindset

Feelgood documentaire over hoe twee mensen een boerderij beginnen vanuit een ogenschijnlijk vreemd startpunt en hoe ze problemen omzetten in kansen.

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

Vooraf vertelt buurtbewoner Peter Siegel iets over ‘duurzaamheid van binnenuit’. Aan het einde van de film gaan we in gesprek met Inge Slothouber (Het Natuurtalent) en iemand van de Stadsgroenteboer

Via de ticketknop rechtsboven kun je een plekje reserveren. Als entree vragen we 1 stuks zwerfafval mee te nemen.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en stadsdeel West.


Delen