•  
  •  
  •  
  •  
  •  

The Swallows of Kabul

Animatiefilm over schrikbewind van de Taliban.

Oogstrelende aquarel-animatie over het schrikbewind van de Taliban in het Kabul van 1998. De film vervlecht de verhalen van twee koppels: een sceptische gevangenisbewaker met een ongeneeslijk zieke vrouw en een nog onbevangen jong stel. 

The Swallows of Kabul een prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed in tijden van repressie werd gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Yasmina Khadra. De film werd eerder dit jaar in Cannes geselecteerd voor Un Certain Regard. 

 

Speciale voorstellingen

Een voorpremière op 25 september. Schrijfster Lidewijde Paris bespreekt The Swallows of Kabul in het programma Hoe lees ik een film? Kijk hier voor informatie en tickets.

Op 26 september hosten we Kaboom Presents: The Swallows of Kabul. Voor de vertoning presenteert KABOOM Animation Film Festival kort hun festivalprogramma dat van 13 t/m 17 november bij ons plaatsvindt. Voor tickets klik hier.

En tot slot, op 3 oktober vertonen we de film in onze Film&Soep special ism Stadsdorp Westerpark. Na de film met een kopje soep je buren leren kennen.

De bescheiden, maar aangrijpende animatiefilm ‘The Swallows of Kabul’ is een droeve bespiegeling over het leven in Kabul onder de Taliban. NRC Handelsblad
De aquarelstijl vormt een mooi contrast met de realiteit van de dictatuur die de Taliban hebben gecreëerd. Trouw
Verrassend en moedig. Algemeen Dagblad

Delen