The Trade

Weelderige groene heuvels met velden vol rozerode bloemen. De lokale bevolking is ze aan het oogsten, een idyllisch plaatje. Tot de machinegeweren in beeld komen. Dit is papaverland in de Mexicaanse deelstaat Guerrero, een van de grootste leveranciers van heroïne. Eindbestemming: de Verenigde Staten. Daar is heroïneverslaving een ware epidemie: er sterven meer Amerikanen door een overdosis dan door een auto-ongeluk.

De vijfdelige miniserie The Trade geeft een genuanceerd en ontluisterend beeld van de hele heroïnecyclus, van Guerrero, Mexico tot Columbus, Ohio. Overal kregen Matthew Heineman en zijn team verbazingwekkend veel toegang. Het levert aangrijpende en schrijnende beelden op, met de kracht van een thriller.

Drugsbaron Don Miguel ziet zichzelf meer als een strijder tegen de armoede dan als gangster. Agenten in Ohio doen een inval in het huis van een dealer. Een jonge moeder sterft aan een overdosis fentanyl. Een agent doet er alles aan om de herkomst van deze synthetische, heroïne-achtige drug te achterhalen. Aan de grens maken smokkelaars zich op voor hun overtocht. Overal zorgt de handel voor een dodelijke spiraal van geweld, ellende en verdriet.

Klik voor meer info

Delen