•  
  •  
  •  
  •  

Tiny Souls

IDFA

De Syrische Marwa, haar zusje Ayah en haar broertje Mahmoud zijn met hun moeder en andere broers en zussen gevlucht uit Syrië en in vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanië terechtgekomen. Ze zijn 11, 9 en 5 als filmmaker Dina Naser in 2012 begint met het vastleggen van hun dagelijks leven.

De kinderen spreken vrijuit met haar, ze delen herinneringen aan de gruwelijkheden die ze in Syrië hebben ervaren maar tonen ook veerkracht en levenslust. De primitieve omstandigheden waarin ze leven, in een kleine ruimte in het enorme, met prikkeldraad van de buitenwereld afgesloten kamp, zonder stromend water en voldoende basisvoorzieningen, vormen het decor waarin de kinderen ondanks alles spelen en ontdekken.

Gedurende de jaren raakt de filmmaker het contact met de familie soms ongewild kwijt, maar dankzij een door haar verstrekte camera gaan de kinderen zelf door met filmen. Een abrupte wending aan het einde van de film herinnert er echter aan hoe precair de situatie is van dit gezin op de vlucht voor oorlog.


Delen