•  
  •  

Utopies Festival: Les Pépites

Geëngageerde en mensgerichte documentaire over een echtpaar dat Cambodjaanse kinderen helpt toegang te krijgen tot onderwijs.

Vandaag zijn ze 25 jaar oud en studeren ze af of beginnen ze te werken. Als kinderen scharrelden ze allemaal rond op de vuilnisbelt van Phnom-Penh in Cambodja, om te overleven. Het was daar dat het Franse reizigerspaar, Christian en Marie-France, hen meer dan twintig jaar geleden ontmoette en besloot hen uit deze hel te krijgen. Tot nu toe hebben ze bijna 10.000 kinderen geholpen toegang te krijgen tot onderwijs en een toekomst op te bouwen.

Les Pépites is onderdeel van UTOPIES festival. Kaarten zijn inclusief een drankje na de film. Na de vertoning sluit ook regisseur Xavier de Lauzanne aan voor een Q&A via Zoom. Dit gesprek is in het Frans en Engels.

De Alliance Française d’Amsterdam presenteert de eerste editie van haar UTOPIES festival. Op het programma van 11 tot 24 april: concerten, conferenties, filmvertoningen en debatten, jongerenworkshops om de wereld om ons heen en de werelden waarnaar we streven in vraag te stellen. De rest van het programma vind je hier!


Delen