•  
  •  

Utopies Festival: UTOPIE(S)?

Soirée Ciné

Vertoning van ZAD Partout, een van de zes documentaires in de reeks Utopie(s) van het collectief #DATAGUEULE.

ZAD Partout is een van de zes documentaires in de reeks Utopie(s) van het collectief #DATAGUEULE, met films over mensen die vechten voor hun idealen. ZAD staat voor: Zone à défendre (in het Engels: Zone to defend). In het geval van Sel en Mazette is dat het Belgische bos van Aarlen, dat ze bezetten om het te beschermen tegen een vastgoedproject. Nadat ze door de politie uit dit bos zijn verdreven gaan de vrouwen eruit op om steun te krijgen voor hun verzet. De kijker volgt hen in zelfvoorzienende boerderijen en kraakpanden en bij hun feministische strijd voor hulp aan minderbedeelden. ZAD Partout toont het streven naar het verbeteren van de wereld vanuit het perspectief van twee vrouwen die zelf ook een verandering ondergaan.

UTOPIE(S)? is onderdeel van UTOPIES festival. Kaarten zijn inclusief een drankje na de film. Na de vertoning sluit ook het DATAGUEULE collectief aan voor een Q&A via Zoom. Dit gesprek is in het Frans en Engels.

De Alliance Française d’Amsterdam presenteert de eerste editie van haar UTOPIES festival. Op het programma van 11 tot 24 april: concerten, conferenties, filmvertoningen en debatten, jongerenworkshops om de wereld om ons heen en de werelden waarnaar we streven in vraag te stellen. De rest van het programma vind je hier!


Delen