•  
  •  
  •  
  •  

You Are My Friend

De eerste dag op een nieuwe school is altijd spannend, maar voor de zesjarige Branche helemaal. Met zijn ouders is hij uit Macedonië naar Nederland gekomen; op school kent hij nog niemand en bovendien verstaan ze geen Macedonisch.

De klas waarin Branche terechtkomt – een speciale klas voor kinderen die nog Nederlands moeten leren – stond eerder centraal in De kinderen van juf Kiet. Met You Are My Friendleveren Petra en Peter Lataster opnieuw een hartverwarmende film in hun kenmerkende observerende stijl, waarbij de geduldige camera zich consequent op ooghoogte van de kinderen bevindt. Dat levert aandoenlijke beelden op: we zien hoe Branche en zijn leeftijdgenootjes experimenteren met het uiten van hun affectie voor elkaar en proberen uit te vinden hoe ze die kunnen omzetten in een vriendschap.

Branche moet een paar keer opnieuw beginnen, onder andere als hij naar de Nederlandse klas van meester Wout verhuist. Zo zien we hem, in het jaar dat hij gevolgd wordt, opgroeien en steeds zelfverzekerder worden in het maken van nieuwe vrienden.

Klik voor meer info

Delen