KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Éric Toledano en Olivier Nakache, de regisseurs van megahit Intouchables, zijn terug met hun nieuwe sociaal-realistische film Hors normes. De publieksfavoriet met acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb won al prijzen op de filmfestivals van Leiden en San Sebastian en draait vanaf donderdag in onze zalen.

 

Vanaf dan draaien we ook Wiren, een aangrijpende Surinaamse film over een dove jongen die de staat voor de rechter sleept, en King of the Cruise (Sophie Dros), een Nederlandse docu met een eenzame en excentrieke baron in de hoofdrol. Misschien wel de meest bijzondere kerstfilm van dit jaar is het IJslandse Echo van Rúnar Rúnarsson. In 56 scènes, gefilmd vanuit een vast camerastandpunt, schetst hij alledaagse crises tijdens de kerstvakantie. Zo wordt het een mozaïek geheel in de stijl van Songs from the Second Floor van Roy Andersson.

 

Ook zijn er weer veel speciale vertoningen deze week. Op zondag en dinsdag vertonen we de documentaire Herderszus, maandag is het tijd voor de Gay Film Special met de laatste vertoning van Italiaanse crowd-pleaser Croce e delizia en draait Secrets of Desert Point tijdens de Surf Film Nacht. Op dinsdag is het vervolgens tijd voor Atlas in het kader van Deutsches Kino en L’Apparition tijdens Cinémathèque Française.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Die Hard + Cineville Kerstknalfuif

Tijdens de Amsterdamsche Kerstmarkt op 20 december is het tijd voor de kerstklassieker met Bruce Willis. Met aansluitend feestje! Welcome to the party pal!

 

Dag van de korte film: Kinderkortjes

Op de kortste dag van het jaar staat de korte film in de schijnwerpers. Een prachtig programma voor de jongste filmliefhebbers op 21 december.

 
here?

Cursus: Screening Sex

Laten we het eens over seks gaan hebben! Zes bijeenkomsten vanaf 23 januari. Meld je nu aan.

 

Cinémathèque Française: L'Apparition

Op dinsdag 17 december de laatst film in de cycle Vincent Lindon.

 

Films deze week

 

King of the Cruise

 
 

Echo

 
 

Mees Kees in de Wolken

Films verwacht

 

Deerskin

19 december

 
 

April, May en June

18 december

 
 

De Beroemde bereninvasie van Sicilië

19 december

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link