Nu te zien: Hytti Nro 6, Prince of Muck, Tout s'est bien passé
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze week gaat Flee in première: een openhartig, volledig geanimeerd vluchtverhaal van een alleenstaande minderjarige. De homoseksuele zakenman Amin heeft nog nooit aan iemand verteld wat hem allemaal is overkomen tijdens zijn vlucht van Afghanistan naar Denemarken in de jaren tachtig. Te pijnlijk, te gevaarlijk voor zijn familie. Toch overtuigt regisseur Jonas Poher Rasmussen zijn oude schoolvriend zijn verhaal te vertellen, met de belofte dat hij anoniem kan blijven. Rasmussen reconstrueert de tocht in indrukwekkende, handgetekende 2D-animaties.

 

“Het knappe scenario [..] brengt Amins ervaringen precies dichtbij genoeg”, de Volkskrant ★★★★.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Ook in première

De son vivant

Intiem Frans drama waarin de relatie tussen moeder en zoon op scherp komt te staan door een ongeneeslijke ziekte. Uiteindelijk komen ze terecht bij dokter Eddé die op onorthodoxe wijze zijn patiënten probeert te verzoenen met het onvermijdelijke.

 

De Schatten van de Krim

Terwijl in het Allard Pierson Museum een tentoonstelling loopt met kunstschatten uit de Krim, wordt het gebied begin 2014 geannexeerd door Rusland. Aan wie moeten de kunstvoorwerpen worden teruggegeven?

 

Specials

Roze Filmdagen | 10 t/m 20 maart

De Roze Filmdagen komen er weer aan. Van 10 t/m 20 maart vindt de 25e editie plaats van hét LGBTQ+ Filmfestival van Nederland. De kaartverkoop is inmiddels van start, boek snel je plekje.

 

Silence of the Tides | 6 maart

Platform De Ontmoeting presenteert een voorpremière van de docu Silence of the Tides, inclusief nagesprek met regisseur Pieter-Rim de Kroon en een mooie voorfilm.

 
here?

De Stad was van Ons & Vlekkeloos | 8 maart

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en hernemen wij De Stad was van Ons. Als voorfilm vertonen we Vlekkeloos van Emma Branderhorst. De gehele opbrengt van deze avond gaat naar het Armoedefonds, voor hun project rond Menstruatie-armoede.

 

Soirée ciné: Le brio | 8 maart

Maak kennis met de Franse cinema. Op 8 maart vertonen we Le brio. Een drama over een studente uit Créteil die door een docent met racistische trekjes wordt gecoacht voor een wedstrijd in welbespraaktheid. Kunnen ze beiden hun vooroordelen zien te overwinnen? Inclusief drankje!

 

Films deze week

 

 
 
De son vivant

De son vivant

 
 
De Schatten van de Krim

De Schatten van de Krim

Films verwacht

 

 
 

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link