Nu te zien: Hytti Nro 6, Prince of Muck, Tout s'est bien passé
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

De vermaarde toneelregisseur en cineast Kirill Serebrennikov (Leto) bracht twintig maanden door in huisarrest. Zijn vrijlating vierde hij met het maken van Petrov’s Flu, een energieke koortsdroom over paranoia en wanhoop in Rusland. Een ijlende, met een onbekend virus besmette striptekenaar is op weg naar zijn vrouw, een bibliothecaresse die een seriemoordenaar met bovennatuurlijke krachten blijkt te zijn. Hallucinatie en realiteit vermengen zich in een onnavolgbare film waarin sfeer belangrijker lijkt dan plot.

 

“Serebrennikov gooit verhaallijnen, decors, genres en proporties flamboyant door elkaar en bezingt zo de wonderbaarlijke, zwartkomische magie die het ongerijmde leven dragelijk maakt”,  VPRO Cinema ★★★★★.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Voor de Ketelkids

Verboden voor ouders!

Zonder ouders naar de film, dat doe je tijdens Kids Only. Kunnen je ouders op zaterdagochtend boodschappen doen, en dan ga jij lekker naar de film. Leuk toch? Deze week: Hopper en de Hamster der Duisternis.

 

Mamma Boe in de Kleuterbios

Wanneer Ooievaar na een lange reis vanuit Zuid-Afrika op de boerderij verschijnt en een nest begint te bouwen, stelt Mamma Boe zichzelf de vraag: wat is een thuis eigenlijk? Een lieve animatie voor de kleintjes.

 

Specials verwacht

Hoe lees ik een film?

Op 2 maart vertonen we Apples in ons programma Hoe lees ik een film?. Samen met Lidewijde Paris kijken we de film en gaan we in gesprek over de literaire aspecten van het verhaal.

 

De Ontmoeting presenteert..

Silence of the Tides. Op 6 maart een voorpremière van deze bijzondere docu waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Met voorfilm en Q&A.

 
here?

Soirée ciné: Le brio

De volgende Soirée ciné is op Internationale Vrouwendag en dat konden we natuurlijk niet langs ons heen laten gaan. Daarom een feestelijke vertoning (inclusief drankje) van Le brio.

 

De Stad was van Ons

Ook hernemen we op Internationale Vrouwendag De Stad was van Ons, een documentaire van Netty van Hoorn over de culturele aardverschuiving die de lesbisch feministische beweging in de jaren ’70 veroorzaakte.

 

Films deze week

 

 
 

 
 

Films verwacht

 
De son vivant

De son vivant

3 maart

 
 

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link