KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze week maar liefst vier premières. We duiken in de professionele voetbalwereld met het Zwitserse Mario, de publieksfavoriet van de Roze Filmdagen. Twee voetballers vallen voor elkaar, kiezen ze voor de liefde of voor hun carrière?

 

In C’est ça l’amour speelt Bouli Lanners een van zijn beste rollen als een man die door zijn vrouw in de steek wordt gelaten en vervolgens voor zijn twee tienerdochters moet zorgen. De Vlaamse krant De Morgen schrijft: “Kleine gebaren zorgen voor grote emoties in bloedeerlijk familieportret”.

 

Ook in Drømmeland een bijzondere man. In deze wonderlijke documentaire staat de 60-jarige Nils centraal, een man die zich terugtrok in de Noorse wildernis. Op zoek naar onafhankelijkheid, maar wel met zijn mobiele telefoon op zak.

 

De vierde première is Mantra: Sounds into Silence, een documentaire over Kirtan, het zingen van mantra’s. In Amsterdam alleen bij ons te zien én op vrijdag 29 maart met na afloop een optreden van de bekende mantra-zanger Dhroeh Nankoe.

 

Tot slot vindt zondag een filmvertoning in samenwerking met Holland Festival plaats. Tot het festival vertonen we elke laatste zondag van de maand een film gelieerd aan het programma met een inleiding van Dana Linssen (Filmkrant). Deze zondag de zwijgende klassieker Tsjelovek s kinoapparatom (1929), oftewel De man met de camera van Dziga Vertov.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

God Only Knows + Q&A

Mijke de Jong te gast op 5 april! Je broer of zus mag gratis mee.

 

Cinémathèque Française: Caché

IJzige thriller van Michael Haneke met Juliette Binoche.

 
here?

In-Edit: 4 - 7 april

Festival voor internationale en Nederlandse muziekdocumentaires.

 

World Press Photo : 11 - 13 april

Vier bijzondere vertoningen rondom journalistiek en fotografie.

 

Films deze week

 

 
 

 
 

Films verwacht

 

 
 

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link