Nu te zien: Elvis, Nowhere Special, Ali & Ava, Bergman Island
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Incroyable mais vrai is een uitzinnige komedie waarin een echtpaar in hun kelder blijkt te kunnen tijdreizen. Wanneer Alain en Marie een huis in een rustige buitenwijk bezichtigen geeft de makelaar alvast een waarschuwing: het luik in de kelder zal hun leven compleet veranderen. Dat is niets te veel gezegd. Zonder twijfelen besluiten ze direct het huis te kopen.

 

★★★★ NRC: “De Franse regisseur Quentin Dupieux verheft knulligheid tot een kunstvorm.”

 

Ook A Thousand Fires gaat bij ons in première, een prachtige documentaire over kleinschalige oliewinning in Myanmar. ★★★★ NRC

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Specials

Ariaferma | 30 juni

Samen met L’Istituto Italiano di Cultura en de Italian Cineclub presenteren we deze zomer recente Italiaanse cinema. We trappen af met gevangenisthriller Ariaferma.

 

Daughters of the Dust | 1 juli

Op 1 juli wordt tijdens Keti Koti de slavernij herdacht en de vrijheid gevierd. In samenwerking met Pepr vertonen we de klassieker Daughters of the Dust.

 
here?

Twente op Film | 2 juli

Wat maakt Twente tot Twente? Aan de hand van filmarchiefbeelden laten filmmaker Erik Willems en actrice Johanna ter Steege zien wat er afgelopen eeuw in Twente is veranderd.

 

Notes from Brussels | 4 juli

Documentaire over drie sterk gemotiveerde vrouwen die onder de hoge werkdruk bij de Brusselse instellingen hun Europese droom nastreven. Inclusief nagesprek.

 
here?

Hoe lees ik een film? | 6 juli

We gaan weer vanuit ons 'boekenhoofd' film kijken! Schrijfster Lidewijde Paris geeft vooraf kijktips en leidt vervolgens een ontspannen nagesprek. Deze keer: Piccolo corpo.

 

Knor | 10 juli

Varkens nemen Het Ketelhuis over! Op 10 juli hebben we een wel heel knorrige voorpremière van Knor, een geestige en vertederende film voor de hele familie.

 

Voor de Ketelkids

Leer films maken van Hakim!

Ben je tussen de 9 en 17 jaar, en wil je weten hoe je zelf een film maakt? Geef je dan op voor de speciale zomercursus van de enige echte Hakim! Van 18 t/m 22 juli in Het Ketelhuis.

 

Minions: Hoe Gru Superschurk Werd

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed.

 

Films deze week

 
Incroyable mais vrai

Incroyable mais vrai

 
 
A Thousand Fires

A Thousand Fires

 
 
Elvis

Elvis

Films verwacht

 
Splendid Isolation

Splendid Isolation

7 juli

 
 
Grutto!

Grutto!

7 juli

 
 
Piccolo Corpo

Piccolo Corpo

14 juli

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link