KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Op bezoek bij Heddy Honigmann

Dit jaar verschijnen er twee nieuwe documentaires van Heddy Honigmann. 100UP, een portret van een handvol levenslustige 100-plussers. En No Hay Camino (‘’er is geen weg’’), een autobiografische documentaire waarvoor Honigmann terugkeerde naar haar geboorteland Peru. Onze directeur Alex de Ronde ging bij haar op bezoek voor de Ketelhuis Podcast.

 

Blijf gezond en hopelijk tot snel, in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Passion Simple

Een verslavende affaire, geschetst vanuit het vrouwelijke perspectief. Universitair docent Hélène (gescheiden en met een zoontje) begint een verhouding met de getrouwde Russische diplomaat Aleksandr. Hunkerend naar aandacht, naar seks, naar een teken van leven van de Rus, verliest ze langzaam de controle over haar eigen leven.

 

The Kingmaker, Imelda Marcos

Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met meer dan duizend paar schoenen. Bekroond filmmaker Lauren Greenfield volgt deze excentrieke glamourqueen op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht terwijl ze zich voordoet als vaderlandslievende weldoenster.

 
here?

Almacita di Desolato

Magisch realistische film over een vrouw met bijzondere krachten op het eiland Curaçao. Tijdens een langdurige droogte gebruikt Solem haar magische krachten om haar dorp te beschermen tegen boze geesten. Ze zorgt ook voor voedsel en zoekt in de wildernis naar eetbare planten.

 

Deux

De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote, maar geheime liefde. Voor de buitenwereld zijn ze slechts buren die dezelfde gang delen. Graag zouden ze samen naar het buitenland vertrekken, maar voordat Madeleine dat aan haar kinderen kan vertellen, verandert alles.

 

Films deze week

 

 
 

 
 

Deux

Films verwacht

 

 
 

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link