KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Twee premières deze week. Out Stealing Horses is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Per Petterson. Een verhaal over jeugdherinneringen tegen de achtergrond van adembenemende Scandinavische landschappen. Deze Noorse productie won de Zilveren Beer in Berlijn in 2019. “Zo vol met natuurschoon en mooi geobserveerde details, dat je hem misschien wel twee keer zou moeten zien om die rijkheid op waarde te schatten”, schrijf de Filmkrant. Voor de enthousiastelingen dus vanavond al te zien in Hoe lees ik een film?.

 

Dan de Italiaanse thriller Il Testimone Invisibile over een succesvolle zakenman die moet bewijzen dat hij niets te maken heeft met de dood van zijn minnares. Samen met zijn advocaat krijgt hij drie uur om zijn zaak voor te bereiden. Een psychologisch steekspel en een race tegen de klok.

 

Tot slot verwelkomen we dinsdag filmmaker Ruud Lenssen met zijn documentaire WEI. Wanneer zijn vader de diagnose vasculaire dementie krijgt, besluit Lenssen zijn ouders en hun strijd gedurende twee jaar te filmen. Een persoonlijk portret over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Wiren - 18 januari

Eenmalige herneming van deze Surinaamse film over een dove jongen die de rechtstaat Suriname voor de rechter sleept.

 

Cries and Whispers - 22 januari

In de reeks Psychoanalyse & Film Bergmans klassieker uit 1972. Oscarwinnend familiedrama over bedrog, jaloezie en schuld.

 

Films deze week

 

Out Stealing Horses

 
 

Il Testimone Invisibile

 
 

The Cave

Films verwacht

 

Goldie

16 januari

 
 

Au nom de la terre

23 januari

 
 

The Whistlers

30 januari

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link