Cinémathèque Française

De Franse Cinematheek met dit najaar een Cycle Vincent Lindon.

Het Ketelhuis biedt sinds 10 mei 2016 onderdak aan L’Échappée Belle met de Cinémathèque Française. Dat is een mond vol voor iets heel eenvoudigs: voortaan staat er twee dinsdagen per maand een klassieker of een hedendaags juweeltje van de Franse cinema op het programma.

Cycle Vincent Lindon

Dit najaar staat het werk van Vincent Lindon centraal. Lindon (1959) was voorbestemd voor een wetenschappelijke carrière, maar gaf dit al snel op om zijn leven aan film te kunnen wijden. Hij begon onderaan de ladder als assistent kostuumontwerper op de set van Mon oncle d’Amérique van Alain Resnais en speelde vervolgens in films van grote Franse regisseurs zoals Bertrand Blier, Benoît Jacquot, Jacques Doillon, Claude Sautet en Claude Lelouch. Soms komische personages, soms complex en donker.

Lindon weet hoe hij regisseurs zoals Xavier Giannoli (L’Apparition) of Stéphane Brizé (La Loi du Marché) moet kiezen die voor hem rollen op maat samenstellen. In deze cyclus laten we deze twee films zien, evenals Le Septième Ciel waar hij naast Sandrine Kiberlain speelt, zijn toenmalige partner.

Le Septième Ciel – 8 en 15 oktober

La Loi du Marché – 12 en 19 november
Let op! Deze film is Nederlands ondertiteld.

L’Apparition – 3 & 17 december
Let op! Deze film is Nederlands ondertiteld.

De films zijn Engels ondertiteld, tenzij anders vermeld.


Delen

Film overzicht

L’Apparition

Een oprechte film over het goddelijke.