Cursus: Screening Sex

Laten we het eens over seks gaan hebben!

Dit voorjaar start in Het Ketelhuis de nieuwe, prikkelende en ook nog eens bijzonder leerzame cursus Screening Sex, over seks in film. Een reeks van zes avonden met steeds een andere invalshoek, gepresenteerd door Kevin Toma en Mylaine Roelofs.

De manier waarop seks in film wordt gebruikt of in beeld wordt gebracht (of juist niet) vertelt ons veel over het medium film zelf, over de makers, maar ook over de specifieke context waarin een film is gemaakt. Andersom kan film ook weer grote invloed hebben op de toeschouwer en de maatschappij. Reden te meer om het er eens goed over te hebben! Natuurlijk aan de hand van flink veel aansprekende filmfragmenten die (uiteraard) behoorlijk expliciet kunnen zijn.

Programma

Praktische informatie

De cursus Screening Sex bestaat uit 6 lessen op donderdagavond (van 23 januari t/m 27 februari) om 19:00 uur.

De volledige cursus kost €90 / Student, CJP, Stadspas €60 / Cineville €45.

Indien beschikbaar kun je ook losse cursusavonden bezoeken. Kaarten hiervoor kosten €17,50 / Student, CJP, Stadspas €15 / Cineville €8. Deze zijn online te koop en aan de kassa.

Let op! Bestel je online een losse cursusavond met Cineville, dan betaal je direct de toeslag van €8. Op de avond zelf ga je 15 minuten voor aanvang langs de kassa om dit ticket af te halen. Ben je verhinderd, dan kun we de toeslag helaas niet retourneren.

Opgeven

Er zijn inmiddels genoeg aanmeldingen, de cursus gaat door.

Wil je ook deelnemen? Stuur vóór 20 januari 2020 een e-mail naar info@ketelhuis.nl met als onderwerp ‘Cursus Screening Sex’ en vermeld: naam, voornaam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Geef ook aan of je student bent of lid van Cineville of CJP.

Maak vervolgens het cursusgeld over naar NL87INGB0009512214 t.n.v. Stichting Het Ketelhuis onder vermelding van “Cursus Screening Sex “ en de naam van de cursist. De datum van bijschrijving geldt als aanmeldingsdatum.

Bij te veel aanmeldingen ontvang je het gestorte deelname-bedrag retour.

Over de cursusleiders

Kevin Toma (Sittard, 1974) studeerde Film en Opvoeringskunsten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit). Hij begon met het schrijven van filmrecensies voor de Filmkrant en werkte later een periode als webredacteur voor Cinema.nl. Hij is sinds 2007 als filmjournalist verbonden aan de Volkskrant, geeft filmlezingen en -inleidingen door het hele land en maakt daarnaast al sinds 1994 nieuwe, eigentijdse muziek voor zwijgende films.

Mylaine Roelofs (Maastricht,1986) studeerde English Literature and Film Studies aan de University of Portsmouth in Engeland en vervolgde haar studie met de master Film and Photographic Studies aan de Universiteit in Leiden. Tijdens haar studie verdiepte zij zich vooral in feministische filmtheorie.


Delen

Film overzicht

Screening sex 5: Mainstream, Arthouse en Porno

De vijfde bijeenkomst van een reeks van zes avonden met steeds een andere invalshoek, gepresenteerd door Kevin Toma en...

Screening sex 6: Seks en filmgenre

De laatste bijeenkomst alweer van de cursus Screening Sex, over seks in film, gepresenteerd door Kevin Toma en Mylaine...