Cursus: Screening Sex

Laten we het over seks hebben!

Na een succesvolle eerste editie organiseren we dit najaar opnieuw de prikkelende cursus Screening Sex, over seks in film. Een reeks van zes avonden met steeds een andere invalshoek, gepresenteerd door Kevin Toma en Mylaine Roelofs.

De manier waarop seks in film wordt gebruikt of in beeld wordt gebracht (of juist niet) vertelt ons veel over het medium film zelf, over de makers, maar ook over de specifieke context waarin een film is gemaakt. Andersom kan film ook weer grote invloed hebben op de toeschouwer en de maatschappij. Reden te meer om het er eens goed over te hebben! Natuurlijk aan de hand van flink veel aansprekende filmfragmenten die (uiteraard) behoorlijk expliciet kunnen zijn.

Programma

14 oktober: Een inleiding

21 oktober: Tonen en verhullen

28 oktober: Film en taboe

4 november: (Fe)male gaze

11 november: Arthouse, Mainstream en Porno

18 november: Seks en genre

Praktische informatie

De cursus Screening Sex bestaat uit 6 lessen op donderdagavond om 19:00 uur. De volledige cursus kost €90 / Student, CJP, Stadspas €60 / Cineville €45.

Ook kun je deelnemen aan losse cursusavonden. Kaarten hiervoor kosten €17,50 / Student, CJP, Stadspas €15 / Cineville €8.

Let op! Bestel je online een losse cursusavond met Cineville en ben je toch verhinderd, dan kunnen we de toeslag helaas niet retourneren.

Opgeven

Opgeven voor de hele curus kan door een e-mail te sturen naar info@ketelhuis.nl met als onderwerp ‘Cursus Screening Sex’. Vermeld daarin je naam, voornaam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Geef ook aan of je student bent of lid van Cineville of CJP.

Maak vervolgens het cursusgeld over naar NL87INGB0009512214 t.n.v. Stichting Het Ketelhuis onder vermelding van “Cursus Screening Sex “ en de naam van de cursist. De datum van bijschrijving geldt als aanmeldingsdatum.

Over de cursusleiders

Kevin Toma (Sittard, 1974) studeerde Film en Opvoeringskunsten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit). Hij begon met het schrijven van filmrecensies voor de Filmkrant en werkte later een periode als webredacteur voor Cinema.nl. Hij is sinds 2007 als filmjournalist verbonden aan de Volkskrant, geeft filmlezingen en -inleidingen door het hele land en maakt daarnaast al sinds 1994 nieuwe, eigentijdse muziek voor zwijgende films.

Mylaine Roelofs (Maastricht,1986) studeerde English Literature and Film Studies aan de University of Portsmouth in Engeland en vervolgde haar studie met de master Film and Photographic Studies aan de Universiteit in Leiden. Tijdens haar studie verdiepte zij zich vooral in feministische filmtheorie.


Delen

Film overzicht