Films for a sustainable mindset

Hoe kunnen we duurzamer leven, en welke inspiratie kunnen we daarvoor uit film halen?

We zien allemaal de veranderingen om ons heen: droogte, hitte, overstromingen, vervuiling… Tegelijkertijd zien we windmolens en zonnepanelen in het land en vleesvervangers in de supermarkten verschijnen en mogen we ineens niet altijd meer 130 km/u rijden. We staan aan de rand van een nieuwe tijd en dat vraagt veel van ons. We moeten anders kijken, denken, voelen, handelen, kiezen, communiceren en misschien zelfs wel anders geloven. Want met alleen de kachel een graad lager halen we waarschijnlijk onze duurzame doelstellingen niet.

Films kunnen helpen bij het veranderen van je mindset en daarom organiseren buurtbewoner en docent Duurzaamheid Peter Siegel en Het Ketelhuis Films for a sustainable mindset. Over een periode van 6 maanden tonen we 6 prachtige films die je confronteren met de bittere waarheid van vervuiling, maar voornamelijk inspireren met oplossingen en voorbeelden van mensen die duurzamer gingen leven of hun hele leven al wijden aan ecologie, natuur en/of duurzaamheid. 

Voor iedere film legt Peter Siegel uit in hoeverre deze aansluit bij het verduurzamen van je leven en van je buurt. Na de film organiseert hij een dialoog met bezoekers en experts die de aangedragen visies, problemen en oplossingen kunnen verhelderen. (Behalve bij Albatross the film, je kan deze film zien als een kunstwerk dat alleen gaat over het oproepen en verwerken van ‘ecologische’ emoties)

Films for a sustainable mindset wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel West, daarom bedraagt de entree slechts 1 stuk zwerfafval, in te leveren bij de kassa. Entree alleen na reservering.

Programma

4 oktober, 19:00 uur
Albatross the film

1 november, 18:45 uur
Journey to Utopia (Engels ondertiteld)

6 december, 18:45 uur
Green Tales of the City

10 januari, 18:45 uur
My Biggest Little Farm

7 februari, 18:45 uur
Wasted! The story of food waste (Engels gesproken, geen ondertiteling)

7 maart, 18:45 uur
Down to Earth


Delen

Film overzicht

The Biggest Little Farm

Feelgood documentaire over hoe twee mensen een boerderij beginnen vanuit een ogenschijnlijk vreemd startpunt en hoe ze...

Down to Earth

Een gezin besluit alles achter te laten om een wereldreis te maken van vijf jaar op zoek naar ‘de redders van de aar...

Wasted! The story of food waste

Elk jaar wordt er 1.3 miljard ton aan eten weggegooid, hoe kunnen we daarin verandering brengen?