Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag 2019 staat in het teken van Heldinnen.

Op 8 maart vieren we in samenwerking met Cinemien deze dag met een aantal films met sterke vrouwen in de hoofdrol. We vertonen Figlia Mia, Carol, L‘Avenir en Daphne. Vier kleurrijke en unieke heldinnen. Deze prijswinnende films komen uit Italië, Amerika, Frankrijk en Groot Brittannië.

Kaarten zijn per film los te koop en kosten €12,50. Bij het bezoek van twee films ontvang je een glas prosecco en een goodiebag met 2 dvds en tijdschrift. Dit arrangement geldt alleen op vertoon van €12,50-tickets, niet bij Cinevilletickets.

Programma

L’AVENIR | 14:30 uur

Nathalie is docente filosofie op een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van 2 kids. Een druk leven. Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een ander. Zij probeert haar leven opnieuw vorm te geven.

FIGLIA MIA | 16:45 uur

Jong meisje op zonovergoten Sardinië wordt verscheurd door haar liefde voor haar adoptie moeder en haar biologische moeder. Verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden.

DAPHNE | 19:00 uur

Daphne is 31 jaar oud, te jong om zich te settelen, te oud om doelloos te leven. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Een onverwachte gebeurtenis dwingt haar langzaam maar zeker om haar leven onder ogen te zien. Een confrontatie met zichzelf is onvermijdelijk.

CAROL | 21:00 uur

Therese werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.


Delen

Film overzicht

L’avenir

Carol

Daphne

Figlia mia